Back-up & Disaster recovery

Disaster Recovery

De meeste bedrijven zijn zich zeer bewust van het belang om bedrijfskritische data naar een beveiligde externe locatie te back-uppen. Maar ook de beschikbaarheid van jouw IT-systeem is cruciaal. Met een Disaster Recovery Plan minimaliseer je de impact op jouw bedrijfscontinuïteit tot een absoluut minimum.

Een disaster recoveryplan garandeert een minimale downtime

Dataverlies of het uitvallen van jouw IT-systemen kan ernstige gevolgen hebben voor het bedrijf. Een Disaster Recovery Plan is geen overbodige luxe meer.

Voordelen van een disaster recovery plan

Een Disaster Recovery Plan is niet langer een optie, maar een absolute noodzaak voor elk bedrijf. 

Stel je voor: er doet zich een probleem voor in je IT-systeem. Het kan een hardwarefout zijn, een cyberaanval of zelfs een natuurramp. In dat moment van crisis is het essentieel dat je direct kunt overschakelen naar een andere serveromgeving en weer aan de slag kunt.

Bij Office-IT begrijpen we dit als geen ander. Daarom hebben we onze OiT CloudBack-up formule ontwikkeld, met snapshot technologie die altijd een exacte kopie van jouw gegevens en applicaties op een tweede locatie of in één van onze beveiligde datacenters bewaart. Dit stelt ons in staat om de downtime tot een absoluut minimum te beperken.

En dat is nog niet alles. Wanneer het onvermijdelijke gebeurt en je systemen falen, staan wij klaar om je snel weer up and running te krijgen. Met onze oplossingen zorgen we ervoor dat je bedrijf zo min mogelijk schade ondervindt en snel weer operationeel is.

Kortom, met een Disaster Recovery Plan van Office-IT hoef je je geen zorgen te maken over downtime of verloren gegevens. Je kunt met een gerust hart blijven werken, wetende dat we altijd paraat staan om je te ondersteunen en je bedrijf draaiende te houden, wat er ook gebeurt.

Voor je het weet ben je weer up and running!

Deze klanten gingen je al voor

Zorg voor continuïteit

Een ongeluk schuilt soms in een klein hoekje, dan ben je blij met een noodscenario en een partner die de continuïteit van jouw business garandeert.

Office-IT biedt snelle en redundante back-upoplossingen.

“Als IT partner streven we naar een zo hoog mogelijke kwaliteitsgarantie. Daarom werden de DSL lijnen in ons datacenter vervangen door glasvezelverbindingen die de snelheid zelfs vertienvoudigen.”

Liekens Eric – Office-IT